lunes, 28 de octubre de 2013

Els Powerpoints.

En la classe d'avui hem estat parlant sobre el dòssier que tractava sobre els Powerpoints, amb el títol de PREPARA’T UN “POWERPOINT” PER A LES TEVES CLASSES PERÒ NO L’ENSENYIS ALS TEUS ALUMNES.  12 PROPOSTES D’ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL PROGRAMA POWERPOINT.


Els Powerpoints d'us creatiu ajuden a intervenir en classe i a comentar-los de forma conjunta i els tradicionals serveixen per transmetre els coneixements adquirits. 

Hem après el significat de llorigó, que es tracta d'una trampa en algun dels elements de la diapositiva. També a ficar accions en una presentació de Powerpoint, que s'apliquen s'obre objectes. Selecciones l'objecte i cliques a "insertar acción" i són com una mena d'enllaços per ficar diapositives noves dins d'altres, com per exemple pots fer enllaços d'altres presentacions. També hem parlat sobre les transicions entre diapositives i les animacions.
A continuació us deixo un vídeo del Youtube sobre com fer una presentació de Powerpoint que espero que us serveixi.


PREZI.

Segons la informació que he trobat a Internet, Prezi és un programa de prestacions que ens permet explorar i compartir idees sobre un llenç totalment en blanc. Es distingeix d'altres programes pel fet de que té una interfície d'usuari amb zoom que permet apropar o allunyar les imatges i text com cadascú vulgui. Prezi s'utilitza com a plataforma de pont entre la informació lineal i la no lineal, i com una einda de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o be estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en frames. Un frame és un marc, i els utilitzarem per crear la nostra diapositiva.  




Per seleccionar una foto o algun frame que haguem escrit amb un text, utilitzarem un petit requadre que té dibuixat un llapis, i quan tinguem escollit el que voldrem incloïr haurem de buscar una petita rodona que té dibuixada un "+" i haurem de veure que surti un número que mostrarà l'ordre de les imatges que sortiran. 



Tens un espai en blanc i tu hi pots posar tot el que vulguis. Per utilitzar-ho s'ha de moure la rodeta del ratolí de l'ordinador. 

També es pot tenir una música de fons. Si insereixes una imatge girada, el programa la canvia sol.
Es guarda sol, encara que igualment el pots guardar tu el teu document.  



Vídeo, tutorial de com utilitzar Prezi.  

Finalment us deixo una captura de pantalla del meu Prezi, i posaré també al meu blog el meu Prezi sobre els animals.





Llibre: "Vídeo y Educación" Joan Ferrés

Vam estar parlant sobre el llibre de Joan Ferrés que es titula "Vídeo y Educación" i vam reflexionar sobre aquest. Vam arribar a la conclusió de que existeixen dos hemisferis, un és l'esquerre i l'altre és el dret.
L'hemisferi esquerre és l'encarregat de controlar tota la part dreta del cos. La lectura, l'escriptura, el càlcul, l'aritmètica i la classificació. Controla l'abstracció, i és també anomenat hemisferi intel·lectual.
L'hemisferi dret és l'encarregat de controlar tota la part esquerra del cos. Reconeixement de rostres, reconstrucció de conjunts, dimensions artístiques i simbòliques. Controla la síntesi, és l'anomenat hemisferi emocional.
En la pàgina 25 del llibre apareixia el títol "UN NUEVO MODO DE CONOCER". Es poden diferenciar diferents apartats.
"Llegir un text" - Hem de reconèixer els caràcters i les paraules, anàlisi gramatical i anàlisi lògic. El procés es desenvolupa en el temps. Es tracta d'una operació analítica, racional, precisa.
"Mirar la foto" - És diferent al fet de llegir un text, mirar una fotografia és una operació global, més sintètica  i primària.
També vam llegir que en l'actualitat hi ha un nou llenguatge, que és l'anomenat audiovisual.
Llegir un text provoca una sèrie de reaccions, que són:   Imatge - Idees - Emoció
Mirar una imatge o veure un vídeo provoca també una sèrie de reaccions, que són:   Imatge - Emoció - Idees

domingo, 13 de octubre de 2013

Llicencia Creative Commons.

En la passada classe vam aprendre què era una Llicencia Creative Commons i anant a la pàgina de Creative Commons vam copiar el codi HTML i mitjançant un nou gadget hem demostrat que el nostre blog té una Llicencia Creative Commons i que per tant la gent que vulgui entrar al nostre blog i copiar alguna imatge o algun dels nostres texts doncs ho podrà fer sense cap problema. Si algú posa un text o una imatge a Internet i no posa res del Copyright, la Llei diu que no es pot copiar. 
Una Llicencia Creative Commons té diferents característiques, pots copiar, distribuir i fer un remix amb la foto, però per contra no pots atribuir la imatge com a teva i no pots tampoc fer-ne un ús comercial. A continuació posaré dues captures de pantalla sobre les característiques d'aquesta llicencia.




Com posar una Llicencia Creative Commons al nostre blog: 
1- Entrar a la pàgina creativecommons.org
2- Anar a la pestanya License i clicar a Choose a License.





 3- Quan has entrat en la pestanya verda de Choose a License, hauràs de clicar a la tercera pestanya que té el títol de ¿Tienes una página web?, hauràs de copiar el codi embed, entrar al blog i posant un nou gadget i copiant el codi sortirà al teu perfil en el blog.















Podem trobar també el lloc web Copyleft, que ens permet copiar tot el contingut de l'obra sense cap tipus de restricció. És una llicència lliure. 

Existeixen dos tipus de software per saber si pots copiar arxius o no. El primer és el lliure (programari propietat de tots), i el segon el privat (programari de propietat individual). 

També vam estar parlant sobre diferents pàgines que podiem trobar a Internet, pàgines interessants per a poder-les utilitzar.
Pàgines de buscar fotos: Flickr, Wikimedia Commons, Tumblr..
Una pàgina per buscar vídeos on tots són Creative Commons: Vimeo.
Pàgina de buscar música: Jamendo.com

La cultura lliure es tracta d'un moviment de la societat actual que s'encarrega de promoure la elaboració i la difusió cultural amb uns principis més amplis que els establerts a les legislacions vigents actuals.





lunes, 7 de octubre de 2013

Editor de vídeos del Youtube.

L'altre dia vam aprendre a editar vídeos i també a incloure efectes, textos i arxius musicals. El seu funcionament és ben fàcil, i ara us explicaré més o menys el procés de muntatge. Primer haurem d'entrar al nostre compte de Youtube i a la dreta d'on surt la pestanya de buscar els vídeos que vulguem veure, apareix una pestanya que diu Upload i una petita fletxa que apareix al seu costat, o bé entrant directament a la pàgina web www.youtube.com/testtube i clicant a l'editor de vídeos.



Una vegada hem entrat a l'editor de vídeos, veurem que aquest consta de tres parts:
- Pestanyes de vídeo i audio: A la pestanya "Mis vídeos" podrem buscar i veure vídeos que haguem fet anteriorment i que hagin estat editats i pujats per nosaltres mateixos.
També podem trobar la pestanya "Audio" on apareixen moltes cançons de compositors molt diversos. Per poder trobar més fàcilment una cançó pots utilitzar els filtres "Género" i "Artista". 
- Storyboard: És una espècie de línia del temps on hauràs de posar els vídeos i l'audi que vulguis utilitzar per crear el teu vídeo.
- Finestra de visualització: És on pots veure en tot moment el resultat del muntatge del teu nou vídeo clicant a la pestanya "Play". També té una part en blanc on podràs posar un títol al teu nou projecte. 



Per tal de poder tallar el teu vídeo si ho desitges primer hauràs de seleccionar de la pestanya "Mis vídeos" aquell que vulguis retallar. A continuació hauràs d'anyadir-lo al "Storyboard", arrastrant aquest directament al Storyboard o fent clic a la pestanya "+" que està situada a la cantonada superior dreta de cada vídeo. Quan el teu vídeo estigui dins del "Storyboard" hauràs de posar el cursor sobre ell, veuràs unes tisores i hauràs de fer clic sobre elles, on apareixerà la finestra "Edit Clip". Amb els cursos podràs seleccionar la quantitat de vídeo que vulguis retallar, i quan acabis hauràs de fer clic en la pestanya "Save", finalitzant com vulguis el teu vídeo.






En el nostre procés d'aprenentatge vam gravar uns vídeos i els vam ajuntar tots en l'editor del Youtube, a l'hora de crear el vídeo final vam tenir una sèrie de problemes amb la música i al final no s'escoltava, per això vam decidir ficar només un arxiu musical.
Finalment hem pogut acabar el vídeo i a continuació us deixo el vídeo realitzat amb la meva companya Mari Carmen Muñoz.



                


Com enganxar un vídeo en una entrada del blog.

Pas 1 : Dins de la pàgina on està el vídeo, has de buscar l'opció d'Insereix, i allà sortirà el codi embed que hauràs de copiar.
Pas 2: Vas a l'entrada que estàs escrivint, i en comptes de l'opció Redacta, agafes la que posa codi HTML .
Pas 3: Un cop estàs en HTML, el que has de fer és col·locar el cursor on vulguis que aparegui el vídeo i enganxar el codi embed abans copiat. 

martes, 1 de octubre de 2013

Frêre Jacques.

A la passada classe de música vam crear un compte a la pàgina web Noteflight, i vam crear una nova partitura anomenada Frêre Jacques. Vam aprendre on estaven totes les notes i a partir de l'ajuda de l'Antoni vam fer la partitura i vam incloure les notes musicals, els instruments, la lletra i els diferents elements necessaris per composar la cançó.