domingo, 13 de octubre de 2013

Llicencia Creative Commons.

En la passada classe vam aprendre què era una Llicencia Creative Commons i anant a la pàgina de Creative Commons vam copiar el codi HTML i mitjançant un nou gadget hem demostrat que el nostre blog té una Llicencia Creative Commons i que per tant la gent que vulgui entrar al nostre blog i copiar alguna imatge o algun dels nostres texts doncs ho podrà fer sense cap problema. Si algú posa un text o una imatge a Internet i no posa res del Copyright, la Llei diu que no es pot copiar. 
Una Llicencia Creative Commons té diferents característiques, pots copiar, distribuir i fer un remix amb la foto, però per contra no pots atribuir la imatge com a teva i no pots tampoc fer-ne un ús comercial. A continuació posaré dues captures de pantalla sobre les característiques d'aquesta llicencia.




Com posar una Llicencia Creative Commons al nostre blog: 
1- Entrar a la pàgina creativecommons.org
2- Anar a la pestanya License i clicar a Choose a License.





 3- Quan has entrat en la pestanya verda de Choose a License, hauràs de clicar a la tercera pestanya que té el títol de ¿Tienes una página web?, hauràs de copiar el codi embed, entrar al blog i posant un nou gadget i copiant el codi sortirà al teu perfil en el blog.















Podem trobar també el lloc web Copyleft, que ens permet copiar tot el contingut de l'obra sense cap tipus de restricció. És una llicència lliure. 

Existeixen dos tipus de software per saber si pots copiar arxius o no. El primer és el lliure (programari propietat de tots), i el segon el privat (programari de propietat individual). 

També vam estar parlant sobre diferents pàgines que podiem trobar a Internet, pàgines interessants per a poder-les utilitzar.
Pàgines de buscar fotos: Flickr, Wikimedia Commons, Tumblr..
Una pàgina per buscar vídeos on tots són Creative Commons: Vimeo.
Pàgina de buscar música: Jamendo.com

La cultura lliure es tracta d'un moviment de la societat actual que s'encarrega de promoure la elaboració i la difusió cultural amb uns principis més amplis que els establerts a les legislacions vigents actuals.





No hay comentarios:

Publicar un comentario