lunes, 2 de diciembre de 2013

Els mapes conceptuals.

A la passada sessió vam estar parlant sobre els mapes conceptuals. La sessió va tractar també sobre el Glogster.
Hem pogut veure que hi han alguns de molt emotius, altres que estan carregats d'imatges o de música, sincerament és un món que trobo molt interessant i que mai es pot saber per on et sortirà. És cert que Glogster a vegades va molt lent. La seva principal funció és la de fer pòsters multimedials. 
A classe vam estar treballant sobre diferents opcions que realment vaig trobar molt interessants, ja que no havia treballat mai amb cap d'elles i la descoberta em va agradar molt. 
La primera van ser els núvols de paraules com el cas del Wordle o també una pàgina web que aporta molta informació sobre els núvols de paraules i que trobo molt interessant, no solament el Wordle sinó també per exemple Tagxedo, Worditout o altres. 
El següent punt que vam tractar van ser els pòsters digitals multimedials, treballant amb el Glogster
Un altre punt van ser els taulers d'anuncis com és el cas de Padlet, que es tracta d'una eina en la qual no cal enregistrar-se per poder crear un nou suro, on es poden penjar diferents tipus de fitxers.  
També vam conèixer els mapes mentals o els fluxogrames. Els mapes mentals són una eina que ens permet estructurar i organitzar el nostre pensament facilitant la nostra capacitat per a expressar les nostres idees, com el cas de Mindomo o Mindmeister. Els fluxogrames per altra banda són una eina que s'utilitza per representar procediments que et porten a resoldre una tasca, com per exepmle Gliffy.
Finalment vam parlar sobre els mapes conceptuals, els quals van ser creats per Joseph D. Novak. Per treballar amb aquests vam crear a partir del text del Dinar de Nadal un mapa conceptual a partir del programa CmapTools que s'havia de descarregar en el nostre ordinador. Quan vam començar a treballar amb aquesta nova eina sincerament em va semblar molt útil i ben fàcil d'utilitzar. A partir d'una paraula apareixien fletxes que enllaçaven altres paraules o conceptes, i que personalment trobo molt bé ja que no és gens complicat d'utilitzar. Per finalitzar la nostra feina amb els mapes conceptuals vam haver de desar el nostre mapa del Dinar de Nadal i el vam haver d'exportar com a document jpg. (imatge), i aquí teniu el meu treball amb el CmapTools i amb el Wordle.





Per finalitzar, dir que aquestes són eines que serveixen per transmetre més idees que no pas emocions ja que predominen els conceptes.






No hay comentarios:

Publicar un comentario